Most már valamit nyújtani is kell, mert ez kevés lesz

Hiába döcög látványosan a Bundesligában a Bayern szekere, az előny így is tetemesre hízott, mert az ellenfelek, főképp a Lipcse, kipukkadtak. Az utóbbi idők több mint nyögvenyelős mérkőzésein mutatott teljesítmény azonban félő, hogy nagyon kevés lenne a jó formában érkező Arsenal ellen.

Bayern-Arsenal. Itt már nem lehet hibázni!

Az FC Bayern úgyis sikeres hetet tudhat maga mögött, hogy rég látott gyenge játékot mutatott a Csapatunk. Még ez is elég volt azonban a kupában a Wolfsburg elleni továbblépéshez, illetve a hétvégi bajnokin a kiesőhelyen álló Ingolstadttal szemben.

Ám szerdán nem egy szenvedős Bundesliga csapattal kell szembenéznünk, hogy a csúcsformában lévő Mesut Özil vezérelte Arsenallal. A londoni ágyúsoknak ez a mostani csapata messze a legjobban összerakott gárda ebben az évtizedben. Ráadásul ontják a gólokat. Alexis Sanchezék több mint félszáz találatnál járnak.

És elképesztő bosszúvágy buzog bennük, hiszen az elmúlt pár évben oly sokszor gázoltunk át az Arsenalon. Kétszer kivertük őket a 16 között, majd a csoportmeccsek során is összekerültünk… Mindahányszor született azért egy-egy számunkra elgondolkodtató eredmény, pedig minden alkalommal mi voltunk az abszolút favoritok. Hát most nem vagyunk…

Kétségtelen, hogy a kereteket tekintve a Bayern az esélyesebb, de a formát nézve már nem egyértelmű a helyzet.

A csapatunk, amely egész ősszel hullámzó formát mutatott, nem hogy nem javult a tavaszi idényre, de egyre többekben ébred kétség, hogy megfelelő-e Ancelotti mester taktikája. Némelyek már azt is kétségbe vonják, hogy van-e egyáltalán. Merthogy vannak időszakok, amikor nem látszik, hogy lenne bármiféle tervszerűség, szervezettség a játékunkban. Lehet azt mondani persze, hogy amíg győzünk, és biztosan vezetjük a Bundesligát, meg továbbjutunk a Kupában, addig az ilyesféle bírálatoknak nincs helye.

Csakhogy az ember félti a Csapatot, nehogy egy jóvátehetetlen pofonba szaladjon bele a BL-ben. Mert a bajnokságban könnyen túltettük magunkat a dortmundi vereségen, hiszen volt sok lehetőség javítani, ami sikerült is. Ám a BL-ben elég egy olyan rossz nap, mint amit a Schalke ellen láthattunk… És akkor idén nem azon kesereghetünk, hogy már megint a döntő kapujában buktunk!

A szurkoló, mint ami én is vagyok, persze normális esetben örök optimista, és bízik abban, hogy a következő meccsen megint minden szép és jó lesz. És eredményes. És győzünk. Hát úgy legyen! Mia san Mia!

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33877/pics/lead_800x600.png
arsenal,BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?