A kemény meccsen kivívott siker még értékesebb az üldözőink bukása miatt

Karl-Heinz Rumennigge, Philipp Lahm és a Bayern keretének a többi tagja szombaton mosolygós arccal hagyta el az Audi Sportparkot. Annak ellenére, hogy a 20. játéknapon nem a legjobb arcát mutatta a Bayern. A csapat egy kemény meccsen nyert az Ingolstadt ellen úgy, hogy a gólok a hosszabbítás perceiben estek. Ezzel szemben az RB Leipzig és a Dortmund is botlott.

Mindez azt jelenti a csapat számára, hogy a legközelebbi rivális, az RB Leipzig is 7 pont távolságra van, míg a Dortmund 15 pont különbséggel a harmadik a tabellán. „Nagyon boldogok vagyunk, szuper nap volt ez számunkra.”-mondta Rummeningge utána.

A Bayernnek keményen kellett küzdenie, hogy meglegyen a 3 pont a „Die Schanzer” ellen. Kemény meccs volt ez egy olyan csapat ellen, amely a védekezésre és a hosszú labdákra építkezett. „Agresszívek voltak első, második és harmadik alkalomra is” - mondta Lahm. Az egységes védekezésükkel távol tartották a vendégeket a büntető területtől. „Elfogadtuk, hogy itt bizony csatáznunk kell” - folytatta Lahm.

A Bayern 3 alkalommal is közel került a gólszerzéshez. A 20. percben Lewandwoski lövését Matip rúgta ki a vonalról, előtte pedig Müller lövése ment át Hansen lábai között, de ez is blokkolva lett, ezúttal Hadergjonaj által. Majd Lewa a 83. minutumban ismét közel került a góllövéshez, amikor a kapufát találta el.

Önbizalom az Arsenal elleni meccs előtt

A 90. percben Arturo Vidal végre megtörte a jeget, és betalált, majd ünnepelt a többi Bayern játékossal. Amikor 60 másodperccel később Arjen Robben is eredményes volt, akkor már egy piros-fehér mezes se volt képes a kispadon ülni, és mindenki ment ünnepelni. „Élvezzük a győzelmeket, főleg azokat, amelyek az utolsó percben jönnek. Az, hogy megszereztük a 3 pontot mindent elmond a csapatról” - nyilatkozta Lahm, aki az 502. mérkőzését játszotta minden sorozatot figyelembe véve, amivel az örökranglistán átvette a 7. helyet Bern Dürnbergertől.

„Fontos győzelem volt számunkra, hiszen keményen kellett küzdenünk. A második félidőben emelnünk kellett a tempón, aminek a végén meg is lett az eredménye” - mondta Ancelotti a meccs utáni értékelőjében. Boldog vagyok a teljesítményünk miatt. Nagyszerű karaktert mutattunk. Ez egy jó eredmény, és sok magabiztosságot ad az Arsenal elleni meccs előtt” - tette hozzá az olasz.

Rummenigge is optimistán várja már az Arsenal elleni Bajnokok Ligája mérkőzést. „Láthattuk ma, hogy a csapatunk a legjobb pillanatban képes megvillanni. Ezt a második félidőben mutattuk meg.”

Össze kell szednie magát a csapatnak és magabiztosnak kell lennie a szerdai meccs előtt - ez könnyebben fog menni, ha mosoly is lesz a srácok arcán.

Forrás : https://fcbayern.com/en

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33879/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?