"Egy kíváló karaktert mutattunk"

Kun Béla

Micsoda egy végjáték. Két késői góllal az FC Bayern mégiscsak a maga javára fordította a mérkőzést.

Szerencsések voltak a müncheniek a lefújás után: "Fontos győzelem volt, amit nehezen kűzdöttünk ki."- mondta Carlo Ancelotti, aki a csapata karakterének örült. Arjen Robben együttérzett az alulmaradt vendéglátókkal szemben.

Reakciók a meccs után:

Carlo Ancelotti :  "Fontos győzelem volt számunkra, amit nehezen küzdöttünk ki. Nekünk a második félidőben jóval többet kellett tennünk a győzelemért, s a végén ennek meg is lett az eredménye. Az FCI védekezésben nagyon jól állta a sarat. Ennek ellenére tudtunk itt nyerni. Egy nagyon jó karaktert mutattunk.

Philipp Lahm : "Azt mindenki látta, hogy ezen a pályán nagyon-nagyon nehéz volt a mi passzjátékunkat játszani. Mi folyamatosan átvettük a meccs irányítását, és tudtuk, hogy ez a meccs a párharcokon fog eldőlni. Az Ingolstadt gyakran a hosszú passzokkal operált. Ezért volt fontos a magas labdáknál a párharcokat megnyerni. Az első félidőben Lewy-nek meg volt az esélye, hogy megszerezhessük általa a vezetést, a másodikban pedig Thomas Müllernek. Ha ilyen későn szerzel gólokat, akkor a szerencsét mindenképp meg kell említeni."

Arjen Robben : "Én a tréner számára nagy dicséretet mondtam az Ingolstadtról. Nagyon jól küzdöttek. Az pedig mindig keserű, ha az utolsó percekben kapod a gólokat."

Maik Walpurgis (Tréner FC Ingolstadt): "Ez számunkra nagyon keserű volt. Az egész csapat nagyon jól védekezett. Ezáltal az egyértelmű gólhelyzeteket el tudtuk hárítani. Az előrejátékban túl sok hibát vétettünk. A mi szenvedélyünk miatt pontokat érdemeltünk volna, ezért fáj a vereség. De ezt most le kellett nyelnünk! S a következő hétre kell koncentáljunk."

Marvin Matip :  "Mi a pozitívumokat visszük tovább, azt, hogy mi a Bayernt egy 90 perces kemény küzdésre késztettük. Jól védekeztünk. Labdával lehettünk volna magabiztosabbak, de ennek ellenére a pozitív dolgokat visszük magunkkal. Nem minden csapatnak van olyan minősége, mint az FC Bayernnek, hogy még az utolsó percekben is ilyen komoly nyomást tudjon az ellenfélre kifejteni."

Forrás :https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33837/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?