Nagy durranás a német kupa nyolcaddöntőjében

Kun Béla

Ez tényleg a Német kupa nagy durranása lesz.

Ha a kedd esti nyolcaddöntőben fellépnek egymás ellen, akkor az elmúlt évek után negyedszerre találkoznak egymás ellen. A Bayern 2013-ban, 2014-ben, és 2016-ban nyerte meg a kupát, a Wolfsburg 2015-ben, a Bayernt kiejtő Dortmund ellen nyert a fináléban.

Alaposan tart Carlo Ancelotti a következő ellenféltől, annak ellenére, hogy a Bundesligában csak a 14-ik helyen állnak. "Rossz a tabellán elfoglalt helyük, de jó csapatuk van. Nehéz meccs lesz, nagyon fókuszálunk ellenük."

A szurkolók egy jó meccsnek néznek elébe, főleg itt az Allianz Arénában, sőt az esti kasszánál lehet még pár jegyet kapni.

Thiago a kezdőben!

A Thiago fanatikusok látni fogják őt, "aki 90 percre készen áll, s kezdeni is fog"- ígérte Carlo Ancelotti. Ezen kívül Joshua Kimmich is a keretben van, aki a hétvégén betegség miatt nem játszhatott.

Még hiányozni fog a védelem oszlopa Jerome Boateng, és a szélső Franck Ribéry.

Jó feltételekkel állunk neki az angol hétnek, s a tréner ebben látja az előnyt "jobban megszoktuk, hogy minden 3-ik nap meccset játszunk, ez lesz, ami velük szemben az előnyünk. Ezzel azonban nem csak ő érez így.

"A Schalke elleni utolsó meccs után ismét győzni akarunk."-támadókedvvel nyilatkozta Javi Martinez. És David Alaba is "készen áll, mi tudjuk, hogy mi vár ránk holnap. Ez egy döntő s ez tudatosult bennünk."

A kemény munkának meg lesz a fizettsége

A wolfsburgiaknak sérülések miatt a védőtrióról le kell mondaniuk (Philipp Wollscheid, Sebastian Jung, és Christian Träsch). Hogy az új igazolás beépülhet-e ez még kérdéses.

Alabának és Martineznek nagy a tisztelete a soron következő ellenfél előtt. Példaképpen a legjobban ismerik Mario Gomezt és Luiz Gustavot az együtt eltöltött sikeres évekből a Säbener Straßén. "Wolfsburgnak egy jó csapata van. Jó egyéni játékosaik vannak. Teljes mértékben koncentrálnunk kell ellenük." -jellemezte az ausztriai. "Mindig szeretek Mario és Luiz ellen játszani, jó barátok vagyunk."- tette hozzá a spanyol.

Barátság ellenére "mindent bele kell adnunk, a kupában csak egy meccs van."

És pontosan erre a meccsre készítette fel az elmúlt hetekben a csapatát Carlo Ancelotti. Ahogy ő nyilatkozott: "Nagyon keményen dolgoztunk, a cél az volt, hogy erre a meccsre fittek legyünk. Most következnek egymás után a meccsek, a komoly munka most lesz kifizetődő."

Forrás : https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33729/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?