Arsenal sztár Özil : A párharc a Bayern ellen nem volt peches húzás.

Kun Béla

A Világbajnok Mesut Özil egy a Bajnokok Ligájában való újítás ellen beszélt.

 "A mostani forma a csoportkörökben, és a nyolcaddöntőből való kiesèsek mindezt igazolták" nyilatkozta Özil egy interjúban az új Kicker Bajnokok Ligája különszámában. "A jövőben is fontosnak kell lennie, hogy minèl több nemzet tudjon csapatot küldeni a Bajnokok Ligájába, így alkalmuk legyen nagy világsztárok ellen játszani."-így gondolja a középpályás.

A Bajnokok Ligáját úgyis az Angliából, Németországból, Spanyolországból, Olaszországból érkező csapatok uralják -"nem kéne hogy a Bajnokok Ligája egy zárt társaságot képezzen, esélyt kell adni a kissebbeknek, hogy a nagyok ellen is összemérhessék a tudásukat."

Minden játéktervet egy Európaligához, melyet csak topklubok alkotnának, Özil ellenzi:" Ha túl sok dolgot megváltoztatnak, az nem tenne jót a focinak. Ahogy most működik az szuper."

A Bajnokok Ligája elnyeréséhez szerinte a következő klubok az esélyesek: "Real Madrid, Barcelona, és az, aki az Arsenal-Bayern meccsen továbbjut."

Az erőviszonyokat tekintve a német rekordbajnokról nagy önbizalommal beszél: "Azt sem mondanám, hogy extrém peches húzásunk lett volna. Egyrészt, ha az Arsenallal csoportmásodikok lettünk volna, akkor a Barcelona ellen kéne hogy játszunk, nem lenne sokkal egyszerűbb másrészt, örülök a meccsnek, s egészen biztos azért is, mert én a barátaim ellen játszhatok, mint pl. Manuel Neuer."

Nagy előnyt jelent számunkra, hogy mi csoportgyőztesként először Münchenbe játszunk." Egy esetleges továbbjutás a Bayern ellen az Arsenalnak ,"egy fontos igazolás a klubnak és a szurkolóknak, hogy lássák, ebben a szezonban még el is érhetünk valamit."

Forrás : http://www.kicker.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33708/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,BAYERN HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?