A következő tehetség távozása után Thomas Müller elmeséli az utánpótlás szituációját.

Kun Béla

A napokban vált ismertté, hogy a következő fiatal tehetség is elhagyja a Bayern Münchent. Min múlik az, hogy a rekordbajnok utánpótlásképzése ennyire megakadt? Thomas Müller értékeli ennek helyzetét.....

Sportosan tekintve a Bayernnek most nagyon jól megy. A Bundesliga elsőjének a német kupa, ill a Bajnokok Ligájában is a nyolcaddöntő következik. A jelenlegi keretben klasszis játékosok szerepelnek. A profi keret minden más csak nem problémás. Azonban a Säbener Straßén más a helyzet.

Az utánpótlás részleg normális esetben tulajdonképpen arról kéne, hogy szóljon, miszerint a tehetségek korábban vagy később a profi csapatba legyenek beépítve. Ez a játékosok és a csapat számára is előnyös, s nem utolsó sorban spórolnak az átigazolási összegeken, amit nagy értékű sztárokért adnak. Münchenben azonban az utánpótlásképzés megakadt. A nagy játékosok után, mint Thomas Müller, David Alaba, Holger Badstuber és a többiek, már hosszú idő eltelt azóta, amióta a Bayern saját játékost épít be a csapatába. Ezt az új elnök Uli Hoeneß akarta személyesen alkalmaztatni. Nagy szintű változások azonban eddig nem történtek.

A Magazin Socrates magazinnak mondta a 27 éves: "Ez teljesen érthető, hogy a saját játékosokból nem lesz mindenki megtartva. Továbbiakban különbséget tesz az ős bajor, a saját játékosok, és a kivülről jött játékosok közt.. kívülről jött játékosokat ide kell csábítani, muszáj nekik valamit nyújtani ahhoz, hogy ide jöjjenek. "Azok akik itt vannak, azok itt vannak." Müller, aki 2000 óta játszik a Bayernben, és a klub egész ifjúsági részlegét végigjárta, a változásokról pozitívan gondolkodik: "Kevesebb német játékos van a saját nevelésből, mint korábban. Ezért ismét oda kell figyelni erre.

Forrás : http://www.90min.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33654/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?