Sztárcsatár interjún 2. rész

Kun Béla

Lewandowski : " Búzasör ? Oh, az nem egészséges "

Lewandowski interjú második rész.

 München: Az interjúnk második felében Robert Lewandowski az egészségügyi kérdésekről, Müller góltalanságáról, és Pierre- Emerick Aubemeyang-ról beszél.

Mit evett tegnap este?

Lewa: "Eleget": (nevet)

Tulajdonképpen stimmel, hogy Ön fordított sorrendben fogyasztja el az ételt? (Tehát: desszert, főétel, előétel)

Lewa: "Nem, és jó, hogy megkérdezte, mert a nyilvánosságban gyakran helytelenül szemléltették. Ez csak a desszertre vonatkozik, amit az előétel előtt eszem. Tehát: desszert, előétel, főétel. Én nem eszem a levest legutoljára, ezt senki sem csinálná, aki tisztában van helyes táplálkozással."

De a Tiramisut, Ön a leves előtt enné?

Lewa: "Tiramisu?- nem szeretem Tiramisut."

De miért először a desszert?

Lewa: "Mert a desszert az édes, gyorsabban meg lehet emészteni. A levest is. De a tojásfehérjének kell a legtöbb idő, ez eltart egy darabig. Ha én az édességet a legvégén enném, s ez tojásfehérjét tartalmaz, ez a gyomromba összekeveredik, s a gyomrom nem tudja olyan jól feldolgozni."

Mi van akkor, ha Ön a csapattal útközben van? Ön megkapja egyedüliként a desszertet az evés előtt?

Lewa: "Igen, ismerik már ezt a csapattársaim, kollegáim is. Amúgy nem eszek én mindennap desszertet. Nincs mindig kedvem hozzá. Maximum 1-2-szer a héten, csak korábban volt egy kicsit más."

Van olyan csapattárs, aki szeretné Önt ebben követni?

Lewa: "Idáig még nem láttam senkit, aki a desszerttel kezd. Tehát azt gondolom, hogy senki sem."

Korábban volt itt Bixente Lizerazu Münchenbe, ő neki is irigylésreméltó teste volt. Egy "bűne" volt, ő minden nap megivott egy búzasört!

Lewa: "Egy mit?" Búzasört. Lewa: "Oh, az nem egészséges." "Korábban mindig gondjaim voltak az édességekkel."

Vannak Önnek próbálkozásai?

Lewa: "Korábban mindig problémáim voltak az édességekkel. Minden nap ettem valamilyet. De nekem már nincs annyira étvágyam hozzá. Korábban egy automatizmus volt: Ha csak csokoládét eszel, azt megszokja a tested, aztán kívánja, s azt mondja: ("Hé, hol van a csokoládém, minden nap szükségem van valamilyenre.") Ha azonban elszoktatod a testedtől, utána már nem fogja követelni. Az italokkal ugyanez a helyzet, mint mindennel."

Tehát az Ön teste most ellenőrzés alatt áll?

Lewa: "Elméletileg. Mindenesetre megpróbálom." (vigyorog)

Az Ön felesége Anna, terhes. Milyen nehéz betartani a szabályokat?

Lewa: "Miért?"

Azt jelenti, hogy a férfi a feleséggel együtt hízik.

Lewa: (nevet): "Nem, nem, nálunk ebből nem kell ügyet csinálni. A feleségem nem az az étvágyrohamos, mint a többi terhes hölgy. Nem kell egy kicsit sem átállnom."

Ön a feleségével megszokottan együtt  sportol, Önnek otthon van egy saját fitnessterme. Milyen gyakran használják?

Lewa: "Jelenleg természetesen ritkábban. De ő még mindig egy DVD-én és egy könyvön dolgozik, terhes nők számára."

Hogy vélekedik arról, hogy Aubameyang azt nyilatkozta, hogy sosem igazolna a Bayernhez? Ön egy szezonon keresztül jól megértette magát vele. -ő anno a jobb oldalon játszott.

Lewa: "Ez stimmel, igen, az jól működött. De, hogy ő nem akar a Bayernbe jönni az az ő döntése. Amúgy ez egyáltalán nem foglalkoztat engem." "Az ösztönöd, nem tudod elveszíteni!!"

Sokkal közelebb van Önhöz Thomas Müller. Mennyire érzi át azt, hogy neki mostanában nem megy?

Lewa: "Ez mindig egy probléma, ha korábban egy szezon alatt 20 gólt lősz. Mi már beszéltünk a csatároktól való elvárásoktól, s ez egyszerűen nagyobb, mint 2 éve. Mindenki azt várja el, hogy lőjj 20 gólt. De ennek ellenére elégedettnek kell lennünk Thomassal, most nem a gólokról kell őt megítélnünk. Thomas nagyon sokat segít a gólok nélkül is a csapaton. Ő mindig küzd, s ha így küzd továbbra is, akkor jönnek majd a gólok is, ez egészen biztos."

Elvesztette az ösztönét?

Lewa: "Az ösztönöd nem tudod elveszíteni. Nem megy. Ez csak egy állapot, ahol egyszerűen nincs szerencséje. Hamarosan majd befejeződik. Az ösztön jön magától."

Ön ősszel azt tanácsolta neki, amikor még 999 percen át nem lőtt gólt, hogy maradjon nyugodt. De egy hosszú gólképtelenség után nehéz nyugodtnak maradni.

Lewa: "Ez nem, de türelmesnek kell maradnod, és magadra kell gondolni. Mert ki fog belőle jönni a klasszis."

Melyik volt az Ön leghosszabb gólképtelenségi sorozata?

Lewa: "Nem emlékszem már rá, de ilyenkor én hamar túlteszem magam rajta. Ez egy csatár számára nagyon fontos, nem szabad hosszan gondolkodni rajta. Ez sosem működik jól. Csatárként azt kell gondolnod, hogy most jön a következő meccs, s ott már lövök egy gólt."

Forrás : https://www.merkur.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33545/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,robert lewandowski
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?