Sztárcsatár interjún

Kun Béla

Mega ajánlat Kínából :

Lewandowski így van ezzel :

" Én a Bayernben jobb csatár lettem "

München: Robert Lewandowski a Bayern München sztárcsatára a Freiburg elleni álomgóljáról, az ő gólérzékéről és  Carlo Ancelotti jelentőségéről beszél. Robert Lewandowski elegáns pólóban és tréning ruhában jelent meg az interjúra.

Kora reggel van, rögtön itt az első megjelenési ideje, ez passzol a 28 éveshez, akinél minden ki van alakítva, - egészen a desszertig, ahogy ő a beszélgetésben elmesélte.

- Lewandowski Úr, milyen érzés rögtön az új év első meccsén meglőni az év gólját? -Robert Lewandowski: (nevet): "Inkább annak örülök hogy nyertünk. Egy nagyon fontos győzelem volt. 4 hét szünet után azt kérdezzük magunktól hogy mi is fog történni.

- Tudott volna 3 évvel ezelőtt is ilyen gólt lőni?

- Lewandowski: "Szerintem nem, úgy gondolom hogy a Bayernben jobb csatár lettem."

- Thomas Müller fiatal fickóként 100 gólt is elért egy szezonban, hogy volt ez Önnél korábban?

Lewandowski: "Ohh, akkor én kevesebbet lőttem, de tényleg nem tudom, hogy mennyit, én sosem számoltam. Azt tudom, hogy mindig csatár voltam, s ahol én játszottam, ott én lőttem a legtöbb gólt, világos. Mindenki mindig tőlem várta a gólt. Ez nem változott."

- Az Ön hogy találatával Freiburgban Giovanni Elbert-t felülmúlta. Már csak Claudio Pizarro van Ön előtt: 190 gólja van, Önnek 135. Egy cél?

Lewandowski: "Nem. Mert Claudio majdnem egész életében a Bundesligában játszott. Ehhez még nekem nagyon sokat kéne itt játszanom."

- 2021-ig van még ideje.

Lewandowski: "A kérdés az, hogy mennyi ideig tudok ennyi gólt lőni." "Nem nehéz itt jól érezni magunkat."

- Sokan azt gondolták, hogy München csak egy ugródeszka. München az Ön otthona lett?

Lewandowski: "München egy gyönyörű város. Jó itt élni, a csapat szuper, a játékosok is. Itt mindenünk megvan, amire szükségünk van. Én egyszerűen örülök minden nap, hogy az Fc Bayernben játszhatok."

- Franck Ribéry és Arjen Robben sem akart ilyen sokáig itt lenni.

Lewandowski: "Ez stimmel. De itt nem nehéz jól érezni magunkat."

- Hány másodpercet gondolkodott a kínai ajánlaton?

Lewandowski: "Ha azt mondanám, hogy egyetlen másodpercet sem, akkor hazudnék. De ez egyszerűen egy teljesen más világ. Egy olyan, amiről nem kellett hogy sokat gondolkodjak."

- A Bayernnél igen jó szerződést kapott. Ez egy válasz, hogy a fociban a gólok a legértékesebbek?

Lewandowski: "Igen. És a gólok a legnehezebbek a fociban. Az elvárás, hogy minden meccsen kell egy gólt lőni, hogy nem csak jól kell játszani, hanem mindig kell valami újat mutatni, ez nagyon nehéz. S a végén egyszerűen csak a gólok számítanak."

- Carlo Ancelotti Önnek mondta: Önnek ismét a gyilkos ösztönében kell bíznia, mert Önnek a gólok a legfontosabbak.

Lewandowski: "Igen, ő egy tréner, aki tudja, hogy milyen fontos a csatárposzt a csapat számára. Ő tudja: az én góljaim segíthetik az egész csapatot. Például önbizalmat ad nekik, ha egy meccs sokáig nyitott volt. Ha nem játszunk jól az nem elég. Egy győzelemhez gólokra van szükségünk."

-Ösztön? "Ez egyszerűen bennem van."

- Van egy benyomásunk, Ön mindig továbbfejleszti magát, először szép szabadrúgások, majd ezek specialistája, aztán artista gólok befejezésként.

Lewandowski: "Néha az egyszerű játékot kell keresni, néha tudunk valami újat mutatni. Unalmas lenne, ha mi, mint csapatként mint játékosként is mindig ugyanazt játszanánk. És ha vannak olyan szituációk, mint pl. Freiburgban. Ott egyszerűen nem volt időm gondolkodni, ezért kísérleteztem valamit. Egy oldalról jövő beadás az utolsó előtti percben-és aztán a gól. Ez a foci szép oldala. Nem tudhatjuk soha, hogy mi történik. És azt sem, hogy mikor leszünk ilyen helyzetben. Itt minden automatikusan folyik."

- Honnan jön ez az ösztön?

Lewandowski: " Évek óta ezt gyakorlom, hogy kitől, vagy mitől örököltem, azt nehéz megmondani. Gyerekként nincs kiemelkedő emlékem. Ez egyszerűen bennem van."

Forrás :https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33475/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,robert lewandowski
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?