Gnabry: jön vagy sem?

Kun Béla

A Bayern-Werder mérkőzés előtt sokakat foglalkoztat a brémaiak újdonsült csillagának esetleges müncheni költözése. Semmi sem lett tisztább az ügyben… 

Nyolc millióért kell elengednie a Bremennek a szezon végén. Vajon München irányába?

A Bayernnel történt szerződésen kívüli megállapodásról szóló híresztelések, fél évvel a Bremenhez való igazolása után is kitartanak, annak ellenére, hogy a Werder még mindig nagyon makacs. Nyáron igazolt a 21 éves játékos az Arsenaltól a Werder Bremenhez és azóta még mindig összeköttetésben van a rekordbajnokkal. Bízik a saját tapasztalatában: "Definitiv, én olyan vagyok, aki elfogadja a feladatokat" - mondta a szélsőjátékos egy lehetséges átigazolásról a Bayern Münchenhez.

Serge Gnabry már szinte a Bayern játékosa?

Bajnokság első felében már bizonnyal hatalmas figyelmet fordított erre. Egyharmadát lőtte a brémai góloknak, így a 7 góljának köszönhetően a Bremen a kieső helyek előtt áll.

Az ő jó teljesítménye megajándékozta őt egy meghívóval a válogatottba Jogi Löw-től. Rögtön az első válogatott meccsén San Marino ellen három gólt lőtt a debütálásként, és az ő meggyőző fellépése kedvet adott még többre. 

A gyomor-bél-fertőzése miatt a hétvégén a Dortmund ellen már a 27. percben le kellett cserélni. Ez nem csak őt hangolta le, hanem a brémai környezet is. Már a meccs előtt is biztosan rosszul érezte magát, de ezt eltitkolta a tréner és a csapattársak elől. "A fiatal játékos mindent meg akart tenni a csapatáért, itt nincs emiatt szemrehányás számára" - védte meg az esettel kapcsolatban az edző, Alexander Nouri.

A jobblábas játékos ma már ismét a csapattal edzett

Nouri: "jobb ez így, hogy a csatársztárom szombaton ismét száz százalékos lesz." Hogy Gnabryt a Bayernhez való átigazolásáról szóló híresztelések befolyásolhatják-e? Nouri szerint nem: "azt gondolom, hogy ő csak jól szeretne játszani a meccsen."

A 37 éves tréner tudja, ha a Bayernt idegesíteni akarja, akkor szüksége van egy feltüzelt Gnabry-ra. Ő olyan, aki az FCB hátvédsorában egy cselsorozattal zűrzavart okozhat.

A jobblábas játékos a Bremenben teljesen beilleszkedett, míg korábban az Arsenalnál a mellékvágányon járt. Egyetlen egyszer kezdett az elmúlt két évben a Premier League-ben. A stuttgarti születésű játékos azonban a nyári olimpián alaposan rácáfolt erre a kiváló formájával.

A hat mérkőzésen szerezett 6 találatával a göndör üstökös nagy szerepet játszott abban, hogy a német válogatott ezüstérmet szerzett. Ezzel felkeltette több Bundesliga csapat figyelmét.

Az átigazolási időszak utolsó nap igazolt végül a Werder Bremenhez. Amúgy állítólag a Bayern az üzletben érdekelt kellett legyen, mert egy elővásárlási jogot biztosított magának. A müncheni vezetők egyelőre hallgatnak, viszont a brémai menedzser, Frank Baumann minden alkalommal ellentmond ennek. "Nincs megállapodás az FC Bayernnel. Mi fizetőképesek voltunk, és sikerült egyedül ezt az átigazolást véghezvinni"- nyomatékosította. Egy egészen normális szerződés, azaz "Gnabry-Transfer" volt. Erre utal az is, hogy a Werder felügyelő bizottságának tagja így nyilatkozott: "én nagyon tisztának és kreatívnak találom, amit Frank Baumannak sikerült elérnie, ahogy ez lefutott prímának találom" - mondta Lenke, röviddel az átigazolás után.

Mellékesen: Tim Wiese figyelmezteti Gnaby-t, hogy nehogy túl korai legyen az esetleges  átigazolása a Bayern Münchenhez!

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/33447/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?